Matnyttigt!

Samtliga de hundar som jag & min familj har haft under åren har levt på traditionellt torrfoder (helfoder), och jag kan väl inte påstå att de har verkat fara illa av det. När Catlas uppfödare berättade att deras senaste valpkull har utfodrats i enlighet med Ann-Mari Hammarlunds* foderlista för valp, och att även de vuxna hundarna utfodras enligt Hammarlunds principer, så kände jag dock att det kunde vara spännande att prova något nytt. Sagt och gjort! I Catlas kyl & skafferi finns således: Maizena stärkelse & standardmjölk (till vällingkok), druvsocker, citronsyra, ägg (bara gulorna används), Hälsofil, formbröd, bakat vete**, mager nötfärs, solrosolja, AE-olja (för tillfälliga kurer), Trikalciumfosfat och Vit-Tabs (de tre sistnämnda är Ann-Mari Hammarlunds egna produkter och säljs genom Häromi). Liiite pyssligt måhända, men det är det väl värt eftersom jag nu vet exakt vad vår lilla skatt får i sig. Huruvida foderstaten ger några märkbara skillnader kontra vanligt torrfoder är naturligtvis för tidigt att säga, men så länge Catla mår bra och det känns så här bra så kör vi vidare 😛

* Ann-Mari Hammarlund är en av svensk hundsports stora profiler med ett gediget intresse för, och mångårig erfarenhet av, hundens näringslära.

** Bakat vete = Magnusson Original-Blanda (beställs från www.hundmat.com )

Magnusson Blanda är ett kompletteringsfoder som i huvudsak utgörs av ekologiskt, bakat fullkornsvete.

Finmalen, mager nötfärs har förpackats i dagsransoner om 80 gram/st.

Ann-Mari Hammarlunds produkter i form av Trikalciumfosfat och Vit-Tabs är här redo att blandas med köttfärs & bakat vete. Till Catla blandar jag pulvret i en separat ”köttbulle”  som bjuds som förrätt – detta för att vara helt säker på att hon får i sig det viktigaste även om aptiten inte skulle vara på topp.

Det bakade vetet har legat i blöt och ska här röras ihop med nötfärsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *