Valphage & ensamträning

Eftersom Catla är en mycket ung dam, närmare bestämt 10 veckor och 2 dagar, så får hon bara vistas på vår 6.000 kvm stora tomt under uppsikt. För att kunna ha ytterdörren öppen men ändå slappna av har vi därför byggt en valphage, som utgår direkt från verandan. Okej, Tommie klagar på att hagen är ful och den kanske inte är så vidare vacker MEN den är funktionell och det är huvudsaken 🙂

Valphagen fyller inte bara hålla-valpen-på-rätt-plats-funktionen, utan är även ett utmärkt hjälpmedel vid den inledande ensamträningen. Att lämna Catla i hagen och gå därifrån samtidigt som jag uttalade ett ”kommer snart” var perfekt, och jag var naturligtvis tvungen att föreviga ögonblicken då jag strax därefter smög mig på henne. Reaktioner? Catla sade inte ett ljud utan konstaterade bara att jag gick, ägnade sig åt sitt, konstaterade att jag kom tillbaka och fortsatte åter med sitt. Cool tjej! Men så gjorde jag ju inte heller någon som helst affär av det hela – att vara självklar och obekymrad i sitt sätt tycks nämligen vara det överlägset bästa sättet att få en valp att tycka att något självklart och bekymmersfritt.

En enkel men mycket funktionell valphage.

blogg;bostonterrier

blogg;bostonterrier

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *