Ringdebuten avklarad

blogg;bostonterrier;Polarskäggets Charmiga Catla

I dag var det dags för Catlas första utställning – den var av det inofficiella slaget och gick av stapeln på Årsunda IP utanför Sandviken, det vill säga ca 7 mil hemifrån. Hur det gick? Jodå, snygg var/är hon vår lilla fröken (se domarkritiken nedan) MEN det var också så att hon som förstagångslöperska på nionde dagen hade liiiite annat i huvudet än att strutta runt vid mattes sida och sukta efter köttbullar 😉 Alltså så blir det till att suga åt sig av allt positivt, exempelvis att Catla var charmant mot domaren, och så blir det till att träna massor av kontakt-kontakt-kontakt trots störningar.

Dagens resultat etc visas nedan, och som synes bedömdes Catla vara av mycket god kvalitet (1) och fick HP (hederspris som kan tilldelas särskilt lovande valp/junior/unghund eller särskilt väl bevarad veteran):

20130202 Inoff. Gästriklands Kennelklubb, Årsunda IP Valpklass 6-9 mån 1 + HP Domare: Veronika Danielsson

– 8 mån tik av mycket god typ. Bra huvud o bett, bra hals o överlinje. Välvinklad fram, ok bak. Rör sig bra när hon vill, något kohasig bak. Trevligt temperament, välpresenterad.
/citat ur domarkritiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *