Liten utvärdering

blogg;bostonterrier;Polarskäggets Charmiga Catla;ann-mari hammarlund;foder;valp;utfodring

Catla slickar ALLTID skålen ren. 😛

Hos Polarskäggets Kennel föddes Catla upp i enlighet med Ann-Mari Hammarlunds* rekommendationer om utfodring, och som valpköpare valde vi naturligtvis att satsa vidare på ett så långt vinnande koncept. Fram till 6 månaders ålder (½-årsdag i morgon 🙂 ) har Catla alltså utfodrats enligt nedan:

Vällingmål (1-2 per dag beroende på ålder):

Standardmjölk, Maizena majsstärkelse, citronsyra, druvsocker, äggula** & gräddfil.

Köttmål (2 per dag):

40 gram finmalen ekologisk nötfärs (max 10% fett), ½-1 dl Magnusson Blanda (ekologiskt bakat vete), Trikalciumfosfat & VitTabs (Ann-Mari Hammarlunds produkter som kan beställas via www.haromi.se ).

Utöver ovanstående så har Catla också fått smaka på allehanda godsaker såsom ex.vis morötter, vetekex, veteskorpor, rostat bröd, fisk osv.

En första utvärdering:

I juli var vi hos uppfödaren och hämtade hem vår knappt 9 veckor gamla valp och hon var en pigg, frisk och välmående liten krabat vid mycket gott hull. Under de fyra månader Catla har levt med oss så har hon fortsatt haft en strålande aptit och utvecklats på ett mycket fint sätt. Hud, päls och inte minst tarmarna*** verkar må prima av den foderblandning hon ges och vi är mycket nöjda. Foderbyte? Absolut icke att tänka på!
* Ann-Mari Hammarlund är en av svensk hundsports stora profiler, och hon har gedigna erfarenheter av/kunskaper om hundens näringslära.
** Fram till och med 4 månaders ålder 1 äggula per dag, därefter 1 äggula per vecka.
*** De typiska bostongaserna är obefintliga! Och när de väl kommer så beror det i allmänhet på att Catla ätit något helt annat än det ovan beskrivna fodret.
/ Catlas husse & matte (vid tangenterna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *