Liten veckomix

Häromdagen tog jag & Tommie med oss Catla till Tierps Brukshundsklubb (ca 1 mil hemifrån) och kikade lite på vad de har att erbjuda. Vi blev mycket nöjda med vad vi såg och hoppas nu till att börja med att få plats till sensommarens/höstens valpkurs.

Filtar, hundleksaker, tuggben och annat spännande har en tendens att hamna över HELA huset så jag brukar samla i hop dem och stoppa alltsammans i en korg. För tillfället är det en av vår älskade Teos gamla hundkorgar som agerar uppsamlingsplats, och Catla vet minsann att vara effektiv: Hon kryper ner i korgen där man ligger skööönt och så leker hon med ALLA sina saker på en gång. Det ser naturligtvis inte riktigt klokt ut, men ack så sött.

I dag tränade jag & Catla på koppelpromenad i sällskap med annan hund, nämligen grannkillen Rocky som för dagen framfördes av Tommie. Det var verkligen supernyttigt för vår lilla fröken att lära sig att man inte tjänar någonting på att dra i kopplet för att komma ikapp polar’n. Nix, att inte dra i kopplet belönas = man får gå framåt, att dra i kopplet straffar sig = man kommer ingen vart förrän förrän man är stilla och kopplet är slakt. Hur det gick? Jodå, vår skarptänkta lilla dam fattade nästan genast galoppen och jag var mycket nöjd 🙂

Efter ovannämnd promenad blev det ytterligare träning hemma på tomten. Catla övade på att vara kopplad, att ligga i buren samt att vara på ”fel” sida av verandans grind fastän det hände intressanta saker runtomkring. Med det sistnämnda menar jag det faktum att husse körde åkgräsklippare och att Rocky rände runt och lekte, det vill säga saker som kan vara nog så frustrerande att inte få vara med på. Denna övning passade dessutom perfekt eftersom Catla & Rocky ändå inte får vara lösa på tomten tillsammans. Förvisso är Rocky världens snällaste hund, men han kan också vara klumpig och Catla är som bekant en liiiten en.

Liten Catla framför STORT hinder på Tierps Brukshundsklubbs domäner.

 

Catla med nya mjukisvovven Gulan från IKEA.

 

På bilden skymtar mjukis-Gulan, Musse Pigg-vanten (arvegods…), pip-kalkonen och kongen. Catla hade svårt att välja och pysslade med än den ena, än den andra.

 

Catla till sängs med husse & grannvovven Rocky. Gissa vem som kröp ner sist?!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *